Pasul 1: Bugetul alocat pentru achizitia unui televizor smart
Daca va doriti un televizor smart ieftin si de calitate nu trebuie sa mai bagati asa de adanc mana in buzunar cum era acum cativa ani. Acum televizoarele smart sunt mult mai accesibile ca pret iar oferta este foarte bogata.
Eu cand mi-am schimbat vechiul televizor care nu era smart, cu unul de generatie noua, am studiat cu mare atentie ofertele din online dar si din magazinele clasice pana m-am hotarat sa cumpar. Intr-un final am facut achizitia cea mai buna raportat la pret vs calitate si pot spune acum dupa ceva timp de la achizitie ca am un televizor smart ieftin si de calitate de care sunt multumit.
Termenul asta de ieftin este cam relativ si depinde de mai multi factori, ceea ce este ieftin pentru mine poate fi considerat scump de alte persoane care vor un smart tv ieftin si de calitate. O sa ma raportez la ce ofera piata in acest moment.
Bugetul alocat pentru achizitia unui televizor smart difera in functie de mai multi factori cum ar fi: diagonala televizorului, rezolutia ecranului, brand, anul de fabricatie si bineinteles caracteristicele tehnice. Pretul unui televizor smart oscileaza in functie de diagonala incepand de la 419 lei pana la 25-30.000 de lei. In aceste conditii alegerea optima a unui televizor smart ieftin si de calitate nu e chiar simpla mai ales pentru cei care nu sunt la curent cu informatiile din domeniu. Pentru a fi multumit de acizitia facuta faceti o alegere echilibrata mai ales ca televizorul este un bun de folosinta indelungata care nu se schimba in fiecare an.Nu luati neaparat pretul ca factor determinant pentru achizitia unui smart tv.
TELEVIZOARE SMART - VEZI OFERTA
Pasul 2: Alegerea diagonalei televizorului smart
Alegerea diagonalei unui televizor smart este dupa mine un pas foarte important de care trebuie sa tineti cont in functie de spatiul unde vreti sa amplasati noul dvs. televizor. Eu consider ca pentru un living obisnuit de 20-25 de metri patrati, diagonala optima ar fi undeva intre 108-125 cm sau chiar mai mare putin, iar pentru un dormitor de 12-18 metri patrati 82-101 cm ar fi suficient, insa alegerea e a dvs. Spre exemplu, eu pentru dormitor am ales o diagonala de 101 cm si este foarte ok, nu e deranjant la ochi. Mai conteaza si rezolutia ecranului, distanta de vizionare pentru un smart tv 4k este mai mica decat pentru un televizor hd ready sau full hd
Pasul 3: Alegerea brandului televizorului smart
Pantru a alege un televizor smart ieftin si de calitate, pentru mine brandul este foarte important. Nu sunt de acord cu cei care spun ca platesti bradul, mai ales cand vine vorba de achizitia unui smart tv. Sunt diferente notabile intre televizoarele produse de branduri consacrate si cele no name. Daca nu tineti cont de calitatea imaginii, poate ca brandul unui televizor nu ar conta asa de mult, insa daca aveti pretentii la afisarea unei imaginii decente brandul conteaza. Brandurile mele preferate sunt : 1.Sony; 2.Panasonic; 3.LG; 4.Samsung; 5.Philips
TELEVIZOARE SMART - VEZI OFERTA
Pasul 4: Alegerea unui televizor smart in functie de calitatea panelului
Alegerea unui televizor smart ieftin si de calitate nu trebuie sa fie o loterie. Trebuie sa va informati atent cand achizitionati un televizor smart si chiar non smart. Eu am pretentii mari la afisarea imaginii unui televizor mai ales ca am lucrat ani la rand pentru branduri cunoscute. Normal un factor important este bugetul. Sfatul meu ar fi sa nu tineti cont de descrierile producatorului sau de reclama ci sa cautati un pic pe langa si aici ma refer la site-uri de review-uri de afara sau de la noi, la forumuri de specialitate. Dupa mine TrustedReviews sau DisplaySpecifications sunt de retinut.
Retineti ca pentru calitatea imaginii, conteaza de exemplu cati biti are panelul tv-ului dvs, lucru mai putin spus de producatori in descrierierile comerciale, si tehnologia de iluminare a ecranului care este de asemeanea determinanta pentru o imagine mai buna. Panelurile tv sunt pe 6 - 8 -10 biti iar tehnologia de iluminare a panelului poate fi direct led sau edge led, o tehnologie mai ieftina, fiind cea mai larg intalnita. Mai simplu, direct led adica iluminarea uniforma pe toata suprafata panelului sau edge led iluminarea doar din lateral
Cele zise mai sus sunt definitorii pentru calitatea unui televizor in ce priveste contrastul, adancimea imaginii, luminozitatea si coloritul. Ca sa va faceti o idee, televizoarele cu panelul pe 8 biti afiseaza 16 milioane de culori iar cele pe 10 biti 1073 miliarde de culori, asadar o diferenta mare care se simte destul de mult la afisarea unei imagini cat mai aproape de realitate.
Pasul 5: Alegerea unui televizor smart in functie de rezolutia ecranului
Dupa mine daca diagonala unui televizor este intre 80 - 101 cm ca exemplu, rezolutia full hd e suficienta, mai ales daca vreti un televizor smart ieftin si bun. Rezolutie 4 k sau pe viitor 8 k, este sesizabila pe diagonale mari peste 125 cm. Daca totusi doriti rezolutie 4k la diagonale mai mici trebuie sa mai scoateti ceva bani din buzunar. Oricum, din cate stiu eu, brandurile cunoscute nu scot tv-uri 4k sub 101 cm.
Acelasi lucru il pot spune despre televizoarele cu ecran curbat care au efectul scontat doar pe diagonale mari peste 125 cm.
Spre final adaug ca articolul nu se vrea a fi unul profesionist, este doar opinia unui comparator care s-a informat temeinic atunci cand a ales sa isi schimbe televizorul. Sper ca cele scrise in acest articol sa va ajute la achizitia televizorului smart potrivit dorintelor dvs.
TELEVIZOARE SMART - VEZI OFERTA
Tags
cel mai ieftin smart tv
cel mai ieftin televizor smart
cele mai ieftine televizoare smart
smart tv ieftin
smart tv ieftin si bun
televizoare smart ieftine
televizoare smart tv ieftine