dyfashion.ro

TELEVIZOR LED-LCD sau Plasma

televizoare hd


Cum sa alegi un televizor potrivit ?

 Astazi televizoarele ofera tot felul de functii ,multe din ele inutile.Spre exemplu nu stiu cati dintre voi atunci cand achizitionati un televizor vreti sa accesati retele sociale pe tv mai ales ca este foarte dificil scrisul din telecomanda.
Cred ca cel mai important aspect este calitatea imaginii.
Poate un pic mai util ar fi playerul integrat pe care majoritatea televizoarelor(chiar si cele mai ieftine) il au acum integrat.
Totusi (o spun din experienta) playerul integrat este destul de slabut ca performante la majoritatea televizoarelor (indiferent de firma producatoare) iar daca aveti un HD Mediaplayer sau un DVD Blu-ray playerul integrat in televizor este inutil.

Asadar revenind la aspectul cel mai important al unui televizor,cum ne dam seama de imaginea buna a unui tv ?
Sa luam pe rand cateva aspecte extreme de importante care sunt prezentate de majoritatea producatorilor cum ar fi contrastul,rezolutia (1024×768, 1366×768 sau 1980×1080)si rezolutia de miscare(120 hz, 240 hz, 600 hz subfield-drive)

In ce priveste rezolutia va dati si voi seama ca este important sa fie cat mai mare.Totusi degeaba ai un televizor capabil de a afisa imagini de inalta rezolutie daca nu aveti si  semnal HD.De aceea revin cu o recomandare pe care am facut-o in alt articol in ce priveste achizitionarea unui player multimedia HD.
Daca priviti de la o distanta mai mare nu veti face diferenta intre hd ready si full hd de aceea trebuie sa luati in calcul diagonala in raport cu distanta de vizionare.

Tehnologia ecranului disponibila acum pe piata este de doua tipuri LED/LCD si Plasma.
Diferenta dintre LED si LCD nu este atat de considerabila ( o spun tot din experienta) in afara de grosimea ecranului si lumina stralucitoare (prea deranjanta uneori).Imaginile statice afisate sunt de o calitate exceptionala insa tehnologia este inca perfectibila pentru imaginile in miscare.
Plasma afiseaza o calitatea a imaginii mult mai buna in miscare insa rezolutia maxima este mai mica decat la televizoarele LED si LCD.
De asemenea este un dezavantaj si in ce priveste consumul de energie la plasma.

Distanta optima de vizonare este mult diferita fata de televizoarele clasice cu tub.Datorita rezolutiilor mult mai inalte s-a micsorat mult si distanta optima de vizonare.
Spre exemplu la un televizor cu diagonala de 82 cm distanta de vizonare recomandata de producatori este de 2-2,5m.

In ce priveste televizoarele 3D ecranul tv-ului trebuie sa aiba o rata de refresh mai mare (dubla) iar acest lucru ajuta si la afisarea imaginilor 2D.
Din pacate momentan tehnologia 3D nu a avut succesul de piata scontat de producatori si este perfectibila inca din multe puncte de vedere.

Alege un televizor bun click aici