fashiondays.ro

Suplimente nutritive


Proteinele

Proteinele intra in componenta celulor din organism si au o importanta deosebita deoarece influenteaza imunitatea,refacerea organismului si desfasurarea in conditii optime a proceselor metabolice.
Deci proteinele au un rol important si influenteaza intr-un mod esential performantele sportive.
In componenta proteinelor intra aminoacizi esentiali care nu pot fi sintetizati de organism si aminoacizii neesentiali care pot fi sintetizati.
Proteinele se impart si ele in doua categorii si anume:proteinele complete si cele incomplete.
Detalii foarte interesante pentru cei care desfasoara activitati sportive de performanta puteti gasi si vizitand acest magazin suplimente nutritive bucuresti.

Un om normal are nevoie zilnic de proteine intr-o cantitate care variaza in functie de activitatile zilnice si de varsta.(intre 75-105grame)
Atunci cand se doreste performanta necesarul de proteine difera fata de cel al unui om obisnuit , pentru ca organismul sa se refaca complet dupa eforturi fizice sustinute.Spre exemplu o persoana de 70 de kg ar avea nevoie de 2-2.5 g/kg corp adica cam 140-175grame .
Principalele alimente care contin proteine sunt:lapte,oua,iaurt,branza de vaci,carne de vita,peste.

Suplimentele nutritive

Asadar am lamurit cum stau lucrurile cu proteinele.Aceiasi importanta pentru o activitate sportiva de succes o au si suplimentele nutritive.
Suplimentele nutritive sunt extrase dintr-o gama variata de produse vegetale sau minerale.Au un rol important in organism deoarece echilibreaza necesarul anumitor substante esentiale in organism.
Prin hrana simpla aceste subtante se asimileaza foarte greu si de aceea este necesar un aport suplimentar in organismul unui sportiv de performanta.

Aminoacizii

Corpul omului are nevoie de proteine complexe pentru a functiona in conditii optime in orice moment.Printre functiile de baza ale aminoacizilor pot enumera : imbunatatesc circulatia,pentru o digestie buna produc enzime, asimileaza hormoni foarte importanti in procesul de reproducere si au un rol important in furnizarea energiei.
Daca nu va luati din dieta acesti aminoacizi este o problema.Problema consta in faptul ca organismul care nu isi procura din alimentatie acesti aminoacizi,vor distruge propria structura de proteine din sange si tesuturi musculare.Din pacate din alimentatie aportul de aminoacizi este sub necesarul optim.
Pentru a functiona organismul corect,aminoacizii sustin vitaminele si mineralele corpului nostru.Pot spune fara rezerve ca aminoacizii contribuie essential la starea de sanatate a organismului .
Fara acesti aminoacizi intr-o cantitate optima in organism pot apare probleme de circulatia sangelui ,malnutritie obezitate etc..

Creatina

Asadar am elucidat putin pentru cei care nu stiau cateva elemente pe care un sportive de performanta le stie.Pentru cei care sunt la inceput de drum si vor sa faca pe viitor sport de performanta sau pentru cei care citesc doar din curiozitate acest articol voi scrie pe final cateva cuvinte si despre creatina .
Creatina se gaseste in mod natural in organismul fiecarui om.Este un compus natural 100% si este folosita in producerea energiei.
Pentru o persoana care face efort fizic normal de zi cu zi nu este necesar un aport suplimentar de creatina.
Altfel stau lucrurile in cazurile unor antrenamente care va implica fizic 100%.
Culturisti suplimenteaza de obicei necesarul de cratina pentru a stimula fibrele cu contractie rapida.
Este necesara informarea corecta pentru a obtine rezultate optime si pentru o administrare optima de creatina