dyfashion.ro

Shop-Einstal | Solutii de incalzire pentru locuinta

Magazin Online


Iarna a venit cu pasi repezi.In Romania este o problema destul de actuala si diferita in fuctie de zona in care locuiti in privinta alegerii optime a sistemului de incalzire pentru care optati pentru locuinta dv.
In Bucuresti e mai simplu deoarece marea majoritate a locuintelor sunt inca racordate la sistemul public de termoficare.Spun ca e mai simplu deoarece este inca rentabil sa fii abonat la acest sistem care distribuie cladura in locuinte,deoarece pretul se mentine relativ mic fata de alte solutii de incalzire Acest pret oarecum mic este inca posibil pentru ca sunt inca multi abonati,iar gigacaloria este inca subventionata de stat.In opinia mea  pretul nu este deloc mic insa asa il considera autoritatile care ne conduc.

Pe viitor atunci cand statul nu va mai subventiona gigacaloria va fi o problema cu pretul caldurii distribuite de radet datorita pierderilor din retea si sistemului invechit.Preturile la caldura vor explodat in aceste conditii.Nimeni nu vrea sa plateasca un pret umflat pentru incalzire datorita autoritatilor incompetente care nu intreprind ceva ca lucrurile sa se imbunatateasca. Practic eu cred ca Bucurestiul are nevoie de o revizie totala sau chiar o inlocuire a actualei retele de termoficare.

In alte zone din Romania lucrurile stau mult mai prost iar populatia a recurs la diverse solutii mai ieftine sau mai putin ieftine pentru incalizrea locuintelor.

Asadar care ar fi solutia optima de incalzire pentru locuinta dv in sezonul rece?

Recomandarile noastre ar fi diferite asa cum am spus inca de la inceputul acestui articol in functie de zona in care locuiti in Romania si in functie de infrastructura disponibila zonal.

Aerul conditionat sau caloriferul electric?

Daca nu sunteti racordat la sistemul public de termoficare si nici la cel de gaze solutiile pentru incalzirea locuintei dv ar putea fi aerul conditionat sau caloriferul electric.Din punctual meu de vedere desi destul de costisitoare intre cele doua solutii as alege caloriferul electric .As opta pentru un calorifer electric produs de o firma consacrata dotat cu termostat.Ca o recomandare solutii foarte bune de incalzire a locuintei am gasit si pe site-ul Shop-Einstal

Centrala termica pe gaze sau Incalzirea in pardoseala ?

Daca locuiti intr-o zona in care sunteti racordati la un distribuitor public de gaze naturale o optiune pentru incalzirea locuintei dv . ar putea fi o centrala termica pe gaze sau incalzirea prin pardoseala.Daca ar fi sa aleg intre cele doua solutii destul de asemanatoare as alege o central termica pe gaz.Racordurile le-as face la calorifere clasice si nu m-as gandi la incalzirea prin pardoseala.Este doar o opinie,nu o recomandare daca ar fi sa aleg intre cele doua solutii.

Alte solutii de incalzire

Sunt si alte solutii de incalzire pentru locuinta ,mult mai moderne insa necesita un buget pe masura.Poate ati auzit de panourile cu infrarosu care se monteaza in locuinta sau panourile solare care pot constituii o solutie ieftina de energie pentru locuinta dv.
Daca va ganditi sa achizitionati vreunul din produsele discutate mai sus va recomand sa cumparati din magazinele online solutii de incalzire pentru locuinta dv. deoarece preturile sunt mult mai mici pe internet.