fashiondays.ro

Despre cadoul de Craciun

cadouri_de_craciun

In continuare imi place foarte tare sa primesc si sa fac cadouri si sunt extrem de fericita cand ne strangem in familie si ne facem cadouri unul altuia,chiar daca sunt mici dar bucuria impachetarii si daruirii este imensa.Si apropo de cadouri, desi am trecut de mult de varsta copilariei, eu si acum mai cred in Mos Craciun. Sunt convinsa acum dupa atatia ani   ca el este dorinta oamenilor de a face cadouri. De multe ori mi-am pus intrebarea oare  ce se afla in spatele acestei dorinte? Ce il face pe om sa isi doreasca sa ii faca un cadou cuiva? Cand eram mai mica  faceam cadouri destul de ieftine, dar mi se parea ca acea pereche de cercei ieftini sau de manusi, o esarfa sau pur si simplu o agenda, aceste cadouri mici si neinsemnate real nu contau pentru mine. Insa bucuria cu care le ofeream era de mii de ori mai mare decat orice pret ar fi avut ele. Si cred ca aceasta bucurie nu am pierdut-o nici azi, chiar daca valoarea cadourilor poate a crescut. Si…, de fiecare data, inainte de a face un cadou cuiva, incerc sa ma gandesc la persoana respectiva.

In valtoarea asta nebuna de zi cu zi ne grabim sa intram prin magazine si sa cumparam tot felul de lucruri, dar, de fapt, cadoul suprem e gandul catre persoana respectiva, e atentia catre ea, e energia asta pe care o trimitem de fiecare data catre cineva si care inseamna viata, ii dam viata celuilalt prin aceasta energie pe care o trimitem. Si cadoul nu este decat o implinire a acestei energii. E adevarat, pare filozofic tot ce spun aici, dar acesta este adevarul meu, asta e ceea ce imi doresc eu in acest sfarsit de an si proiectul meu pe 2015,sa dau si chiar ceea ce imi doresc sa primesc, sa meditez la persoana respectiva. Ma linistesc si incerc sa inteleg omul caruia ii fac cadoul. Am citit o data intr-o carte cum un samurai japonez a vrut a faca un cadou cuiva si, neavand bani, a luat o pensula si niste vopsea si a stat in fata unei hartii o zi intreaga, meditand la persoana careia voia sa ii faca acel cadou. Si a desenat o pasare in zbor. Mi se pare cel mai frumos si real cadou din lume acela care te uneste cu persoana careia i-l oferi.

Si daca as putea fi Dumnezeu pentru o zi  mi-ar placea sa ma uit in ochii oamenilor si asa ei isi vor da seama ca El exista. Nu trebuie neaparat sa fac un gest miraculos ca sa le demonstrez ca Dumnezeu este. Si, plecand de la teoria asta simpla, tot ce avem de oferit de fapt suntem noi insine.
E o intoarcere la ceea ce noi am uitat sa fim, o intoarcere la atentia catre noi insine si o intoarcere la esenta.Si … mici gesturi facute din suflet,un zambet fac minuni  si ajuta!

Si cumparand din  articolele de mai jos cu siguranta  ca faceti  un gest imens  si ajutati  un copil autist.
Click aici.

LaFemme  isi doreste   sa ajute si sa sprijine .Sunt facute  din multa dragoste,caldura si mai ales speranta


coronita_handmade_craciun_cor2coronita_handmade_craciun_cor6coronita_handmade_craciun_cor9felicitare_handmade_craciun_f1felicitare_handmade_craciun_f3
Sursa articol:
http://www.lafemme.ro/blog/2014/12/cadoul-alb-cadoul-de-craciun/