fashiondays.ro

Incaltamintea adecvata pentru copii - Ghid de cumpărături

incaltaminte ecco pentru copii

Fiecare părinte cunoaște importanța încălțăminței adecvate pentru copii. Încă de la primii pași,  apar și primele întrebări despre pantofiori. Cum trebuie să fie talpa? Glezna este susținută? Dacă sunt prea mici? Sunt suficient de confortabili?

Incaltaminte pentru copii de toate varstele

Pentru a  răspunde la dilemele alegerii perechii perfecte de încălțăminte pentru copii, ne-am gândit la câteva idei care vă pot fi de folos. Ce să verificăm atunci când cumpărăm?

1. Potrivirea. Cel mai bine este să te asiguri că știi mărimea corectă, care va permite atât confortul actual, dar și creșterea piciorului. O aflăm simplu cu o foaie, un liniar și un creion. Piciorul copilului se pune pe foaie și se marchează vârful degetului mare și căcâiul, apoi se măsoară distanța dintre acestea. La lungimea astfel aflată adaugă 1,5 cm și verifică mărimea corespunzătoare din tabelul ECCO. Gata!

Marimi incaltaminte ECCO

Marimi incaltaminte ECCO

În funcție de vârstă și de rapiditatea cu care crește copilul, este bine să verificați periodic dacă este necesară înlocuirea încălțămintei cu o mărime mai mare.

2. Flexibilitatea. Verifică dacă atât talpa, cât și materialul din care este confecționată încălțămintea sunt flexibile. Dacă se îndoaie ușor și revin rapid la forma inițială ai găsit formula câștigătoare pentru piciorușe fericite.


3. Comoditatea. Forma pantofului trebuie să respecte linia picioarelor, iar mediul interior trebuie să fie perfect uscat. Climatul răcoros din interior este asigurat de căptușeala specială și de materialul exterior. Gore-Tex® și Hydromax® sunt doar două dintre tehnologiile speciale folosite la încălțămintea .
                       
4. Închiderea. Ce alegem, șireturi sau fixare cu scai? Depinde de vârsta copilului și, bineînțeles, de opțiunile fiecăruia. Pentru bebeluși sunt de preferat modelele cu scai sau ghetele cu șiret și fermoar pentru închidere facilă, pentru juniori și adolescenți toate opțiunile sunt viabile.

5. Designul. Atenție la modelele cu un design prea complicat, acestea nu sunt întotdeauna realizate corect și pot ridica probleme în dezvoltare. Modelele standard sau  anatomice sunt mereu o alegere bună pentru copii.

La ECCO găsiți o selecție de încălțăminte pentru copii pentru bebeluși, juniori și adolescenți, creată special pentru confortul celor mici, din materiale de calitate superioară. Încă puteți profita de reducerea de până la 50% pentru a cumpăra încălțăminte de sezon!

Sursa articol:
http://www.ecco-shoes.ro/blog/cea-mai-buna-incaltaminte-pentru-copii-ghid-de-cumparaturi/