dyfashion.ro

Trucuri de stil pentru femeile de afaceri

tinute office

Felul in care te imbraci la birou este un subiect destul de delicat. Desi exista cateva reguli pentru office dressing, depinde, in cele din urma, de locul unde lucrezi. Medii diferite impun tinute diferite. Numai ca exista si un decalog pe care ar fi bine sa nu-l incalci:

Nu lasa niciodata tinuta sa-ti puna in umbra munca (da, creativelor si fashionistelor, regula vi se aplica si voua).Abtine-te sa porti logo-uri jignitoare.
Evita hainele prea sexi sau prea decoltate. Nu arata niciodata mai mult de 2,5 cm de decolteu sau o fusta care iti atinge fundul. In multe birouri, fustele care sunt cu 10 cm deasupra genunchiului sunt considerate inadecvate. Si fara maiouri, doar daca nu ai cumva un sacou/cardigan de pus peste umeri.Nu purta niciodata haine rupte, cu petice sau neingrijite. Aici includem si ceea ce ai purta la plaja sau la sala de sport.


Imbraca-te ca sefa ta. Daca directorul general nu este femei, incearca sa fii epigonul femeii cel mai bine platite din firma. Asta nu inseamna sa-i furi stilul, ci sa-ti compui tinuta din ceea ce ea considera adecvat. Se imbraca casual? Este aranjata in cele mai mici detalii?
Imbraca-te sa impresionezi chiar si de Casual Friday. Blugii sunt OK, dar tine-i pentru duminica. Slapii, la fel. Tinuta de Casual Friday trebuie sa semene cu cea din timpul saptamanii, cu doar o mica nota de relaxare.
Nu purta ce e menit sa fie pe dedesubt pe deasupra. Niciodata. Este de la sine inteles de ce…


Foloseste-ti mereu ratiunea. Gandeste-te ce evenimente te asteapta si imbraca-te in consecinta.
Verifica lungimea manecilor. Ia-ti cu tine cardiganul si blazerul la croitor cand iti faci tiv la pantaloni, caci lungimea manecilor este foarte importanta. Manecile prea lungi sau prea scurte au acelasi efect negativ ca pantalonii de marimea nepotrivita. Pentru a evita un look modest, asigura-te ca mansetele cad peste incheietura cand iti tii mainile coborate pe langa corp.


Investeste intr-o pereche buna de pantofi. Poate pantofii nu vor fi primul lucru pe care il observa colegii, dar, daca iti pui picior peste picioar la o intalnire sau cand faci o prezentare, iti garantez ca tapile roase si tocurile tocite se vor vedea. Investeste in doua-trei perechi de pantofi cu toc clasici in care te simti suficient de confortabil sa stai in picioare pe timpul unei intregi prezentari. Fa acelasi lucru cu ablerinii si nu uita sa ai mereu la tine pansamente pentru basici.


La Femme va recomanda  o tinuta, formata din fusta conica bleumarin, colectia fuste scurte, si camasa cu mansete in contrast care poate sa fie rosie sau neagra, dupa preferinte.
tinuta office femei
Sursa articol: http://www.lafemme.ro/blog/2014/04/10-trucuri-de-stil-pentru-femeile-de-afaceri/