dyfashion.ro

Sacoul de dama- clasicul intodeauna la moda

Astazi aducem in lumina reflectoarelor o piesa puternica, mereu la moda si clasica pana la ultimul tiv: sacoul de dama. Acesta este o piesa controversata, devenita statement pentru femeile secolului al XIX-lea, fiind o piesa vestimentara preluata din garderoba barbatului si adaptata siluetei feminine.

Principala diferenta identificabila intre sacoul barbatesc si cel feminin este croiul: sacoul feminin este cambrat, pe cand sacoul clasic masculin are un croi drept. Desigur, in timp, creatorii de moda au definit noi variatiuni ale sacourilor atat pentru barbati cat si pentru femei, moda masculina preluand croiul cambrat pe talie.

Punctul de reper este creatorea de moda Coco Chanel care a transformat sacoul barbatesc intr-o piesa feminina ultra glam.

VEZI COLECTIA DE SACOURI DAMA CLICK AICI

Coco-Chanel

Daca pana atunci sacoul era asortat cu fuste lungi, Chanel face un pas important si introduce fusta pana la genunchi si pantalonul in garderoba femeilor.

Noi iti propunem in acest articol 3 modele de sacouri clasice, care urmeaza formele prea bine cunoscute. Deoarece avem ce sa povestim, vom dedica urmatorul articol sacourilor cu forme moderne atipice, insa hai sa vedem ce modele de sacouri clasice ar trebui sa incluzi in garderoba ta!

Sacoul clasic cu rever

Sacoul cu rever este cel mai cunoscut model de sacou in moda masculina, fiind preluat cu succes si inclus in garderoba feminina. Croil este cambrat pe talie, reverul este punctat prin aplicarea unui material catifelat. Aspectul edgy este redat de umerii drepti, specifici sacoului masculin.

Sacoul cu rever este un clasic pe care nu trebui sa il ratezi! Este elegant, chic si ultra feminin! Se poate purta in combinatie cu o pereche de pantaloni de costum (conici sau drepti), cu o fusta tip creion sau chiar o fusta peplum.


 
Sacoul tip Chanel, cu franjuri

Mai are sens sa definim sacoul tip Chanel? Desigur ca nu, caci recunoasteti taiorul Chanel fara a sta pe ganduri. Modelul pe care vi-l propunem acum urmeaza linia taiorului Chanel: materialul este unul cu textura asemanatoare cu cea a unei panze, in loc de rever avem aplicati franjuri finuti iar la maneca in loc de butoni avem… tot franjuri.

Croiul urmeaza linia taliei, fiind cambrat pe silueta. Dat fiind materialul nepretentios (nesatinat, necatifelat) sacoul cu franjuri poate fi purtat atat la o tinuta office cat si la una casual smart. Pentru o tinuta office se poate opta pentru un pantalon conic negru (lung sau „pescaresti”) sau o fusta tip creion. Daca se doreste un look casual se poate opta pentru un blug de culoare inchisa. Nu uita, in ambele cazuri pantoful trebuie sa fie cu toc.


 
Sacoul cambrat, cu nasture

Tenta creatorilor de moda este aceea de a scoate reverul din croiul sacoului feminin pentru a face modelul mult mai light, versatil si neincarcat. Modelul de mai jos face parte din categoria sacourilor fara rever, care poate fi purtat atat la o tinuta casual cat si la una eleganta.

Acesta se inchide cu ajutorul unui nasture, insa poate fi purtat si deschis, croiul permitand purtarea sa intr-un mod relaxat. Poti asorta acest model cu o fusta office, il poti purta peste o rochie fara maneci si merge asortat si cu o pereche de blugi skinny. Indiferent de modul in care alegi sa porti sacourile clasice, nu uita ca atitudinea este cea care da valoare tinutei!


 
Sursa:
http://www.starsblog.ro/sacoul-de-dama-clasicul-mereu-la-moda/