fashiondays.ro

Moda anilor ’70- nostalgie si evolutie

moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_1
Moda anilor ’70 a stat sub semnul energiei pozitive, a bunei dispoziții și nonconformismului, subliniate prin multă culoare, desene geometrice sau florale și linii inedite. De multe ori, privind în cataloagele de fashion din acea vreme, găsești cu greu diferențele între hainele lejere, pentru acasă și ținutele pentru întâlnirile din oraș, totul stând însă sub semnul unei eleganțe desăvârșite din care nu lipsea aproape niciodată și un strop de influențe rock & roll.

Aproape jumătate de secol mai târziu, dorința de a ieși în evidență își regăsește inspirația în temele anilor ’70, reinventate prin desene și culori parcă mai atent studiate înlocuind doza de hippie a acelor ani cu o doză de clasic ce se potrivește de minute mai ales în ținutele lejere de primăvară – vară.

moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_2

Rochii înflorate sau rochiile cu imprimeuri colorate sunt ideale pentru sezonul cald. Într-o varietate de lungimi și combinații de culori, acestea parcă redau aroma naturii, învelindu-ne într-o lumina caldă, plină de senzualitate. Te fac să te simți minunat și cu siguranță toți cei din jur te vor percepe ca pe o persoană încrezătoare și debordând de energie pozitivă.

moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_3

Venite, parcă, direct din cataloagele anilor ‘70, rochiile de vară lungi sunt extrem de îndrăgite și astăzi. Fabricate din materiale vaporoase, dau o senzație racoroasă și te duc cu gândul spre nisipul fin al plajelor și albastrul cristalin al mării. Dacă alegi o rochie din satin, care îți subliniază frumusețea taliei cu ajutorul unui elastic, vei resimți confortul pe care doar o vacanță pe plajă ți-l poate oferi.

moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_4

Rochiile cu imprimeuri geometrice sunt caracteristice pentru anii ’70. Pentru un look a la Audrey Hepburn, poți alege o rochie cu imprimeuri alb-negru din voal gros din vâscoză, care te va face să te simți ca pe catwalk. Elegantă și rafinată, o astfel de rochița îți va conferi stil și delicatețe, putând fi purtată cu succes la birou, o ieșire în oraș cu prietenele sau chiar și la un eveniment deosebit.
moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_5

Rochiile inspirate din moda anilor`70 sunt un must-have pentru orice sezon. Din acest motiv, designerii nu ezită să le reinventeze și să le prezinte pe podiumurile de modă cu fiecare ocazie.

moda_anilor_70_inspiratie_si_evolutie_6

Va recomandam noile tinute pentru femei, click aici

Sursa articol:
http://amafashion.ro/blog/anii-70-inspiratie-nostalgie-si-evolutie/