dyfashion.ro

Tinuta boho, din nou o tentație!

tinuta_boho_1
Boem, free spirit, hippie, anii ’60 și ’70, într-un cuvânt, stilul boho, înseamnă puterea de a te exprima liber, bucuria de a trăi prin culoare, iscusința de a alege materiale simple și cât mai naturale îmbinate artistic cu accesorii de lemn și broderii atent lucrate.

Piesele de bază ale stilului boho clasic sunt fustele sau rochiile lungi, lăsate pe corp, tunici sau bluze cu modele florale, gențile cu franjuri, pălăriile largi mai degrabă de tip country și sandalele cu talpă joasă.

Astăzi, stilul boho este din nou o tentație pentru cei ce doresc să fie altfel, având însă un efect mult mai puternic printr-o îmbinare a elementelor clasice ce definesc acest stil cu piese sau accesorii moderne. De exemplu poți combina, pentru un stil boho-chic, o jachetă brodată cu motive florale și o rochie neagră, scurtă, mulată pe corp, poți îmbină un top din tricot cu o rochie lungă de mătase sau poți adaugă o pălărie country unei rochii elegante.

tinuta_boho_2tinuta_boho_3

Stilul boho este cunoscut ca fiind caracteristic tinerilor însă poate fi purtat de oricine își dorește să se simtă din nou ca la 20 de ani pentru că, nu-i așa, pofta de a te bucură de fiecare zi nu are vârstă.

Un cardigan din tricot cu mânecă scurtă se potrivește perfect acestui stil. Pentru a crea un efect unic și elegant, se poate combina cu o pereche de blugi și un tricou negru simplu. Pentru un impact mai puternic, blugii pot fi rupți subtil. Acest look este cu siguranță unul de efect și poate fi purtat de către toate categoriile de vârstă.

tinuta_boho_4

O altă idee ar fi alegerea unei bluze kaftan cu franjuri, ideală pentru perioada verii datorită materialului ușor și vaporos din care este confecționată. Se poate purta la o plimbare în parc seara, alături de prieteni, sau pe plajă, peste costumul de baie.

tinuta_boho_5

Nu putem vorbi de acest stil dacă nu aducem în discuție și accesoriul favorit al unei femei: geanta. O geantă cu franjuri în stil boho poate fi combinată deopotrivă cu o ținută casual sport sau cu o ținută chic pentru un eveniment deosebit.

tinuta_boho_6 

Sursa articol:
http://amafashion.ro/blog/tendinte-2016-cum-sa-adopti-stilul-boho/