dyfashion.ro

Jucariile lego stimuleaza creativitatea

JUCARII-LEGO-1
In fiecare persoana creativitatea exista in mod nativ, dar depinde de cei din jur daca le ofera posibilitatea sa o exerseze. Copiilor trebuie sa li se stimuleze creativitatea de la cea mai frageda varsta. Pentru a realiza acest lucru va sugeram sa le cumparati jocuri lego.

Realizate cu dimensiuni diversificate, aceste jocuri le plac mult copiilor. Jocurile lego pot fi utilizate inca de la varsta de 2-3 ani, in cazul in care se alege varianta cu piese de dimensiuni mari. Jocurile lego sunt compuse dintr-un numar variabil de elemente, cuburi din plastic dur, ce se pot imbina intr-o mare diversitate de forme.   Coloristica vesela atrage copiii si le ofera posibilitatea manipularii pieselor dezvoltandu-li-se muschii mainilor. In cazul copiilor foarte mici jocul lego poate fi folosit pentru recunoasterea culorilor de baza: rosu, verde, albastru si galben. Parintii se pot juca alaturi de ei si din cuburi sa realizeze trenulete colorate prin alaturarea elementelor.

JUCARII-LEGO-2

Se poate trece apoi la realizarea prin acelasi procedeu al trenuletelor de o singura culoare, astfel copilul invatand numele culorilor si reusind sa le identifice prin joc. Odata cu trecerea timpului, cand acestia reusesc sa manipuleze cu usurinta piesele din plastic se pot realiza constructii pe verticala din 4-5 piese de culori diferite sau monocromatice. Astfel copilul reuseste sa-si dezvolte creativitatea si independenta in miscare. Sistemul de prindere al obiectelor este palmara la varsta de 2-3 ani, adica, ei prind in podul palmei orice obiect, indiferent de dimensiunile acestuia. Incet copiii dobandesc abilitatea de a manipula piesele si reusesc sa foloseasca doar degetele; element esential in dezvoltarea lor fizica si intelectuala.

JUCARII-LEGO-3JUCARII-LEGO-4

Jucariile lego pot fi utilizate cu succes atat in camera lor de joaca, dar pot fi transportate cu usurinta in aer liber, unde pe o paturica se poate juca in liniste in natura, alaturi de familia care se afla la picnic. Oferind un joc lego cu piese mari unui copil de 2-3 ani veti reusi sa-l determinati sa se joace singur, descoperind noi variante de combinare a pieselor.

Sursa:
http://copii.nichiduta.ro/jucarii-creative