fashiondays.ro

Pantofii cu baretă sau Mary Jane

pantofi-cu-bareta-sau-mary-jane-1

Pantofii care au cucerit podiumurile de modă și inimile tuturor


Pantofii cu baretă sau Mary Jane, așa cum îi numesc americanii, au revenit în tendințe și cuceresc toate podiumurile de modă. Chiar dacă inițial au fost creați pentru copii, întrucât sunt comozi și ușor de purtat, de-a lungul timpului modelul a evoluat și a intrat și în garderoba femeilor.

Desigur, au intervenit unele schimbări de design: s-a renunțat la talpa joasă în favoarea unui toc mediu și gros, iar bareta nu mai are neapărat scopul de a susține piciorul, ci are un rol decorativ.

Miu Miu Feather Block Heel Mary Jane Pump

pantofi-cu-bareta-sau-mary-jane-2


În 2017 marile case de modă mizează pe acest model, iar colecțiile se întrec în perechi  dintre cele mai sofisticate. Penele, ștrasurile, perlele sau paietele aplicate manual sunt doar câteva dintre accesoriile folosite pentru accesorizarea acestora.

Jimmy Choo Wilbur 40 pumps

pantofi-cu-bareta-sau-mary-jane-3

Modelul Mary Jane este adorat de vedete, iar cea mai cunoscută dintre ele este Sarah Jessica Parker, care a declarat în diverse interviuri că sunt pantofii ei preferați. Se pare că este adevărat, întrucât a fost surprinsă în repetate rânduri purtând acest model.

pantofi-cu-bareta-sau-mary-jane-4

Pot fi asortați cu blugi țigaretă și un tricou simplu pentru un outfit relaxat de zi sau cu o fustă midi plisată, în cazul unei ținute mult mai feminine. Pe mine m-au cucerit deja! Dacă îți plac și ție, este timpul să pornești în căutarea perechii potrivite, pentru că vor fi unul dintre must have-urile acestui an!

VEZI AICI COLECTIA DE PANTOFI CU TOC LA MODA ANUL ACESTA

Sursa articol:
http://ceimbracazi.ro/2017/01/17/pantofii-care-au-cucerit-podiumurile-si-inimile-tuturor/