dyfashion.ro

Eleganta rochiei de seara albastre

eleganta-chic-a-rochiei-de-seara-albastre1

O nuanta speciala cu o istorie deosebita


De fapt, nu se purtau urat, pentru ca nu prea stiau ca exista. Albastru este culoarea cerului, a marilor si oceanelor, probabil a cel putin doua, trei obiecte decorative din casa ta si, cu siguranta a unei rochii de seara. Dar, daca stai sa te gandesti, albastrul nu este prea usor de gasit in natura. Putini sunt cei cu ochii albastri, florile albastre nu se gasesc chiar pe toate drumurile si doar cateva pasari albastre traiesc in zone relativ izolate. Cat despre cer, da, spunem ca este albastru, dar exista o teorie care sugereaza ca inainte ca oamenii sa denumeasca aceasta nuanta, vedeau cerul alb sau pur si simplu incolor. Unele triburi africane nu doar ca nu au nici astazi un cuvant special pentr aceasta culoare (foarte speciala, pare-se), dar nici macar nu pot diferentia verdele de albastru.

Abia cand oamenii au descoperit ca pot realiza pigmenti albastri dintr-o piatra semipretioasa, lapis lazuli, de un albastru stralucitor, culoarea a inceput sa capete o mare popularitate. Ulterior, au reusit sa gaseasca noi metode, mai putin costisitoare, pentru a vopsi tesaturi si chiar daca drumul pana la realizarea primei rochii de seara albastre era inca abia la inceput, un prim pas foarte important a fost facut cand pelerina Fecioarei Maria a inceput sa fie reprezentata intr-o nuanta pe care astazi o numim bleumarin, si a capatat valente pozitive.

Eleganta chic a rochiei de seara albastre


In moda, albastrul inchis a inceput sa fie considerat o culoare serioasa, dar nu sumbra, ideala pentru costumele politicienilor si ale persoanelor cu autoritate. Dupa ce Levi Strauss a creat rezistentii blue jeans, peste aproape saizeci de ani revista Vogue i-a promovat drept piese vestimentare must have pentru oricine voia sa fie in pas cu moda.

eleganta-chic-a-rochiei-de-seara-albastre2eleganta-chic-a-rochiei-de-seara-albastre3

Astazi, alegerea unei rochii de seara albastre este vazuta ca o declaratie de stil, iar diversitatea nuantelor te invita sa le explorezi si sa le alegi pe acelea care iti avantajeaza tenul si corespund personalitatii tale. Spre deosebire de vremurile vechi, acum exista un albastru pentru oricine, fie ca este bleumarin, cyan, cerulean, albastru regal, albastru electric sau albastru cobalt.

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/povestea-unei-rochii-de-seara-albastre/

2 comments:

Magazinul MissGrey produce numai rochite 100% romanesti, nu este minunat!

Rochiile de la MissGrey sunt foarte frumoase, fabricate in Romania, din materiale de calitate