dyfashion.ro

Rochie de ocazie cu funda la spate

rochii_cu_funda_la_spate1

Rochia cu funda la spate: un trend mereu reinventat


Suna copilaros, nu? Rochia cu funda la spate. Mie-mi aminteste de copilarie, de leapsa, de creta colorata si de vacanta de vara, dar funda, acest detaliu util si estetic in acelasi timp, este de fapt unul din acele elemente vestimentare care continua sa reapara cu succes in tendintele modei.

Ba chiar se insinueaza cu indrazneala si in alte haine, ceea ce inseamna ca iti poti imbogati garderoba nu doar cu o rochie cu funda la spate, ci si cu bluze cu funda a la Audrey Hepburn, pantaloni cu funda in talie si diverse accesorii dragalase cu fundite, perfecte pentru acele momente cand te simti vesela si jucausa.

Funde, funde peste tot!

Perioada de glorie absoluta a fundei a durat cam doua secole (al cincisprezecelea si al saisprezecelea), cand la curtea regelui Ludovic al XIV-lea se orna cu fundite aproape orice: de la palarii, la manerele sabiilor, de la pantofi la maneci si manusi, asta fara sa vorbim de hainele doamnelor. Ba chiar ducii, contii si marchizii obisnuiau sa se inchida si zile in sir intr-o camera ca sa se puna de acord in privinta asezarii vreunei fundite.

Popularitatea fundei in moda masculina a scazut treptat pana in secolul al XVIII-lea, insa femeile nu au renuntat la farmecul conferit de aceasta. In urmatoarea suta de ani, razboaiele de tesut au evoluat, iar fundele de matase au inceput sa fie omniprezente in bonete, sorturi, bluze, fuste, incepand chiar sa poarte diverse semnificatii religioase.

Rochia cu funda la spate- un trend sofisticat, usor de reinventat


rochii_cu_funda_la_spate2rochii_cu_funda_la_spate3

Cel mai usor de recreat trend – cu toate acestea, suficient de sofisticat pentru a fi luat in seama in tinutele de ocazie, este cel care inlocuieste cureaua cu funda plasata in talie, pentru un plus de romantism si feminitate. Asa se explica de ce gratioasa rochie cu funda la spate este o prezenta constanta pe podiumurile de moda. Avantajele unei astfel de piese vestimentare se regasesc atat in aerul chic, cat si in iluzia unei talii mai subtiri, ceea ce o transforma cu siguranta intr-un must have.

Fie ca alegi rochii in clos cu funda la spate, sau rochii lungi, vaporoase, detaliul acesta iti va aduce o multime de complimente. De asta poti fi sigura. Nu uita, totusi, sa rogi pe cineva apropiat sa verifice daca funda este perfect simetrica, pentru ca altfel, efectul ei impresionant va avea oarecum de suferit.

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/rochia-cu-funda-la-spate-un-trend-mereu-reinventat/