dyfashion.ro

Rochia eleganta cu fusta petrecuta

ROCHIE-ELEGANTA-CU-FUSTA-PETRECUTA1

Rochia petrecuta a fost adusa in garderobele femeilor de Diane von Furstenberg


Se spune ca rochia petrecuta a fost adusa in garderobele femeilor de Diane von Furstenberg, cea mai influenta personalitate feminina a modei internationale.
Despre piesa vestimentara care a devenit iconica pentru stilul emancipat al doamnelor si domnisoarelor anilor 70, creatoarea de moda spunea astfel:
„Rochia petrecuta este cea mai traditionala forma de imbracaminte: este ca o roba, ca un chimono, ca o toga. Nu are nasturi sau fermoare. Ce o face diferita este tesatura din care e realizata, jerseul. In jerseu fiecare femeie arata ca o felina.”

Rochia petrecuta s-a numit la inceput Rochia „Taxi”


Nu ai fost niciodata nevoita sa te imbraci in taxi, in drum spre o intalnire importanta? Nu? Ei, erau alte vremuri cand Charles James s-a gandit ca o piesa vestimentara pe care s-o poti imbraca usor in taxi va fi extrem de utila.
Asta se intampla, mai exact, in anul 1932, cand designerul considerat un geniu nebun al modei haute couture a rafinat o idee de tinuta spectaculoasa, totusi dificil de confectionat, cu o croiala in forma de spirala, fara cusaturi.

Al Doilea Razboi Mondial transforma moda intr-o chestiune practica


In vreme de razboi moda sufera si ea o multime de transformari, orientate catre aspectele practice si economice. Asta nu inseamna insa ca hainele devin niste banale instrumente care acopera goliciunea intr-o maniera confortabila si ieftina, ci ca imaginatia si originalitatea devin actori principali in designul vestimentar.
Clare McCardell a reluat modelul rochiei petrecute (suficient de simplu si economic pentru femeile coplesite de responsabilitatile vremii) si l-a reinventat intr-un stil personal, adaugandu-i detalii practice si elemente originale.


Rochiile petrecute, ideale pentru tinute elegante de seara


ROCHIE-ELEGANTA-CU-FUSTA-PETRECUTA2

Diane Von Furstenberg a transformat rochia petrecuta in tinuta oficiala a emanciparii feminine, plusand cu detalii avantajoase pentru silueta, precum gulerul cu decolteu adanc, manecile si funda delicata din talie.

In anii 70 devenise tinuta preferata pentru zi, putand fi purtata cu usurinta si la locul de munca, si la iesirile in oras. Cu timpul, rochia petrecuta a devenit din ce in ce mai eleganta, mai spectaculoasa si mai luxoasa, fie ca vorbim de modelele care se infasoara seducator in jurul trupului sau de cele care au doar fusta petrecuta.

Cand sunt confectionate din materiale de calitate, cu insertii din dantela brodata sau cu aplicatii stralucitoare, modelele de rochii petrecute iti pun silueta in cea mai favorabila lumina, conferindu-ti un look de o eleganta atemporala si siguranta unui happy-end pentru orice eveniment special la care esti invitata.

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/rochia-eleganta-cu-fusta-petrecuta-o-poveste-cu-happy-end/