dyfashion.ro

Salopeta, piesa vestimentara chic

salopeta-piesa-vestimentara-chic-1
Salopeta, aceasta piesa vestimentara chic, a aparut initial in moda strazii undeva in jurul anului 1792 si era purtata in total alt context decat cel de astazi: era o piesa care proteja pantalonii „buni” pe timpul programului de lucru, fiind purtata mai mult de catre barbati.

Au trecut ani buni si salopeta a trecut testul timpului, devenind adooptata si de catre femei. Marea Britanie este tara in care femeile au purtat pentru prima oara salopeta, ca rezultat al emanciparii acestora in campul muncii. Acest outfit a schimbat istoria din acel moment. Nu-i asa ca este interesant?

Acum ca am trecut printr-un mic istoric al salopetei, putem sa apreciem aceasta piesa la adevarata sa valoare si sa afirmam ca este demna de garderoba noastra. Trecerea timpului a infierbantat imaginatia designerilor care au metamorfozat constant croiul clasic al salopetei.

Am ales sa ne oprim asupra unui model de salopeta care adice nota glam in aceasta piesa, mai precis salopeta eleganta cu aplicatii din dantela. Este un outfit comod care scoate in evidenta silueta fara a renunta la nota eleganta.

Salopeta rosie

Rosul este specific sarbatorilor de iarna, de aceea nu poti da gres atunci cand alegi aceasta culoare. Alegand salopeta rosie vei fi acea Lady in Red care va atrage toate privile! Nu uita sa te accesorizezi cu un colier supradimensionat din pietre care sa contrasteze cu dantela.

salopeta-piesa-vestimentara-chic-2salopeta-piesa-vestimentara-chic-3

Salopeta purple

Movul este o culoare ce intotdeauna va iesi in evidenta. Sugereaza siguranta si incredere si se asorteaza de minune cu un machiaj smokey eyes, oferind astfel un aspect glam si misterios aparitiei. Recomandam asortarea cu un colier din pietre albe mate care sa scoata in evidenta linia fetei.

salopeta-piesa-vestimentara-chic-4salopeta-piesa-vestimentara-chic-5

Salopeta albastra si neagra

Acestea sunt doua culori inchise si putin mai grele, care iti vor contura silueta perfect. Avand in vedere ca sunt culori mai sobre, iti recomandam un machiaj cat mai natural, cu blush si culori sidefate aplicate in zona ochilor, obtinand astfel efectul de piele de portelan. Pentru un look mai edgy, poti opta pentru un machiaj mai inchis, insa ai grija sa nu te imbatraneasca aceasta combintie de culori inchise!  Alege un colier cat mai viu monocrom sau, de ce nu, unul cu mai multe culori!

salopeta-piesa-vestimentara-chic-6salopeta-piesa-vestimentara-chic-7

Salopeta verde

Incheiem articolul tot cu o culoare specifica sezonului: verdele! Salopeta verde cu aplicatii de dantela aduce un touch fresh aparitiei, asa ca nu ezita sa alegi verdele in cazul in care esti… roscata! Da, recomandam aceasta salopeta femeilor cu „parul de foc”, care cu siguranta vor iesi in evidenta datorita constrastului puternic.

salopeta-piesa-vestimentara-chic-8salopeta-piesa-vestimentara-chic-9

Sursa:
http://www.starsblog.ro/piesa-care-a-schimbat-istoria-salopeta-de-dama/