dyfashion.ro

Salopeta de dama cu model traditional

salopeta-de-dama-cu-model-traditional-1
Uneori lucrurile se intampla pe dos: noi ne dorim sa scapam cat mai repede de influentele traditionale romanesti, aruncam ia si portul popular mostenite de la bunica undeva prin pod si achizitionam numai haine din Milano, Paris sau New York. Suntem innebuniti dupa influentele suedeze in vestimentatie si dupa culorile vibrande propuse de moda pariziana.
Culmea ironiei este ca pe masura ce noi incercam sa ne lepadam de traditii, alti mari designeri isi gasesc inspiratia in elemente folclorice 100% romanesti.

Iti dau doar cateva exemple sugestive: designerul francez Phillippe Guilet, a lansat acum cativa ani buni o colectie numita “Prejudices 100% RO” care avea ca sursa de inspiratie portul popular specific calusarilor. Un alt nume graitor din lumea modei: Yves Saint Laurent a scos pe podium o colectie impresionanta denumita “La blouse roumaine” inspirata de ia romaneasca. Si nu ma opresc aici: Tom Ford este inca un nume puternic ce are cultura iei ca sursa de inspiratie.

tinuta-cu-motive-traditionale

Acum ca mi-am manifestat opinia sincera fata de respingerea unor elemente folclorice unice in lume, e timpul sa iti propun un targ. Eu am sa iti recomand o tinuta extra sic, cu puternice influente etno. Incearc-o. Daca nu iti place, ascunde cat mai departe ia bunicii. Daca tinuta te fascineaza… incearca sa porti mai des tinute cu elemente de inspiratie folclorica romaneasca.

Uite si recomandarea mea:

Salopeta Fofy Midsummer DarkBlue

Daca ai crezut ca iti voi recomanda o piesa banala, te-ai inselat amarnic, iar eu sar intr-un picior de bucurie ca te-am surprins cu o salopeta de dama cu model unic, exceptional! Aceasta este realizata dintr-un material usor elastic, ce iti pune in evidenta silueta in orice moment al zilei fiind si o piesa extrem de comoda. Pantalonul are croi drept si larg, aceasta combinatie te duce cu gandul la pantalonul palazzo, ravnit de toate doamnele in aceasta vara. Pantalonul este unit de partea superioara printr-un elastic plasat in talie, care ofera un volum partii superioare si o conecteaza armonios cu pantalonul.

salopeta-de-dama-cu-model-traditional-2salopeta-de-dama-cu-model-traditional-3

Partea superioara, desigur, este cea care aduce influentele folclorice romanesti in tinuta ta. Design-ul salopetei iti pune umerii in evidenta, lasandu-i descoperiti, urmand astfel un trend ultra vanat in aceasta vara. Modelul „umerilor cazuti” sunt o oportunitate de a-ti pune in evidenta linia gatului si desigur… bronzul! Imprimeul este unul simplu, insa nu simplist, care clar te duce cu gandul la o ie mai moderna cu tenta urbana. Deliciul acestei salopete de dama este oferit de ciucurii aplicati pe linia superioara a bluzei si pe maneci. Tinuta este potrivita si pentru o iesire pe timp de zi si pentru o plimbare pe inserate.

salopeta-de-dama-cu-model-traditional-4salopeta-de-dama-cu-model-traditional-5

VA RECOMANDAM SI NOUA COLECTIE DE TINUTE TRADITIONALE, CLICK AICI

Sursa articol:
http://starsblog.ro/salopeta-de-dama-ce-readuce-folclorul-romanesc-pe-streetwalk/