answear.ro%20

Cum alegi hainele potrivite?

cum-alegi-hainele-potrivite-1
Fiecare dintre noi este unică! Avem personalități și corpuri diferite, iar acest lucru este minunat! Ar fi plictisitor dacă am fi toate la fel, nu-i așa? Cu toate acestea, în ceea ce privește forma corpului, unele femei se aseamănă cu altele, lucru care a condus la o clasificare a siluetelor. body-shapes.

cum-alegi-hainele-potrivite-in-functie-de-silueta   

Cele mai cunoscute tipuri de siluete sunt: cea în formă de măr, cea în formă de pară, cea în formă de clepsidră și cea în formă de dreptunghi. Corpul ideal este considerat cel de tip clepsidră, cu talia îngustă și șoldurile egale cu umerii. Din păcate, puține dintre noi au fost binecuvântate cu un corp perfect de mama natură, însă nu trebuie să ne îngrijorăm! Se rezolvă totul cu hainele potrivite!

SILUETA ÎN FORMĂ DE MĂR

Acest tip de siluetă se caracterizează prin picioare subțiri, umeri lați și sâni mari. Posesoarele acestei forme a corpului au tendința de a acumula grăsime în partea superioară a corpului, în special pe abdomen și piept. Pentru a putea echilibra situația, este recomandat să purtați haine care să creeze volum în partea de jos a corpului, cum ar fi fustele largi cu imprimeu sau pantalonii evazați. De asemenea, este recomandat ca în partea de sus a corpului să purtați culori uni, în timp ce în partea de jos să vă jucați cu imprimeurile.

cum-alegi-hainele-potrivite-2cum-alegi-hainele-potrivite-3

SILUETA ÎN FORMĂ DE PARĂ

Femeile cu corp în formă de pară se caracterizează prin umeri mai mici decât șoldurile și talie puțin marcată. Dacă vă numărați printre acestea, ar trebui să purtați în partea de sus a corpului haine care să dea volum, cum ar fi bluzele sau sacourile cu umeri supradimensionați. De asemenea, în partea de jos a corpului se recomandă culorile închise, uni, asortate în partea de sus cu piese colorate, sau cu imprimeu.

cum-alegi-hainele-potrivite-4cum-alegi-hainele-potrivite-5

SILUETA ÎN FORMĂ DE CLEPSIDRĂ

Așa cum spuneam și la începutul articolului, femeile care posedă această formă a corpului sunt considerate a fi cele mai norocoase, întrucât au talia subțire, marcată, iar șoldurile și umerii au dimensiuni aproximativ egale. Dacă ai un corp în formă de clepsidră, nu trebuie să lucrezi pentru a corecta unele dezechilibre, ci pentru a scoate în evidență atuurile. Marchează talia fie prin croiala hainelor, fie prin accesorii! Ai grijă la felul în care adaugi volum, pentru a menține echilibrul formelor. Dacă vrei să îți scoți în evidență feminitatea, apelează la o rochie pe corp, cu o curea în talie.

cum-alegi-hainele-potrivite-6cum-alegi-hainele-potrivite-7

SILUETA ÎN FORMĂ DE DREPTUNGHI

Numită și silueta androgină, se caracterizează prin umeri și șolduri de dimensiuni aproximativ egale, cu talie nemarcată. Dacă ai o siluetă de tip dreptunghi, ar trebui să apelezi la unele trucuri pentru a da impresia unei siluete clepsidră. Adaugă volum atât în zona umerilor, cât și în zona șoldurilor și marchează talia fie prin croiala hainelor, fie printr-o centură sau o curea. Potrivite pentru tine sunt rochiile stil baby-doll, fustele cloș și bluzele cu peplum.

cum-alegi-hainele-potrivite-8cum-alegi-hainele-potrivite-9

Indiferent de forma siluetei pe care o avem, importante sunt două lucruri: să ne simțim bine în propria piele și să ne alegem hainele potrivite astfel încât să punem în valoare părțile corpului de care suntem mândre.

VA RECOMANDAM TINUTELE PENTRU FEMEI DE LA FASHIONUP!CLICK AICI

Sursa articol:
http://blog.fashionup.ro/2016/07/13/cum-sa-te-imbraci-in-functie-de-tipul-de-silueta/