dyfashion.ro

Rochii turcoaz ca sa atragi norocul!

rochie_de_seara_turcoaz1

Poarta rochii turcoaz ca sa atragi norocul!


Nu, nu e o gluma. Se spune ca daca porti rochii turcoaz, bijuterii turcoaz sau daca decorezi casa cu obiecte turcoaz, vei atrage noroc, bogatie si multumire sufleteasca. La prima vedere am putea crede ca o astfel de binecuvantare decurge pur si simplu din frumusetea stranie a acestei nuante deosebite de albastru, doar ca nu e vorba doar de aspectul estetic ci de o traditie si o cunoastere straveche a unor secrete la care cu greu mai avem acces in timpurile moderne.

Talismane norocoase atunci, rochii turcoaz astazi


Turcoazul a fost piatra celor mai vechi talismane din istoria umanitatii, oferind protectie regilor, samanilor si razboinicilor. Placut privirii si asemanator cerurilor azurii, turcoazul a fost pretuit in toate culturile si civilizatiile drept un simbol al intelepciunii, iar despre bijuteriile realizate din piatra pretioasa se credea ca aduc putere, noroc si chiar nemurire purtatorilor.

Nu era tocmai usor, ba chiar imposibil cu cateva secole in urma, ca tesaturile sa poata fi vopsite intr-o nuanta impecabila de turcoaz, asa ca inelele, pandantivele, si bratarile erau printre putinele variante care iti puteau asigura influenta norocoasa.

Din fericire, astazi putem purta, pe langa bijuterii, si o multime de piese vestimentare in aceasta culoare exotica, fie ca e vorba de rochii turcoaz, esarfe, genti de vara, sau sacouri lejere. 

Niciodata nu strica niste noroc in plus, nu? Mai ales cand vine la pachet cu eleganta plina de stil a unor tinute impecabile.


Turcoazul, piatra universala


Respectat si pretuit de vechii egipteni, de persani si de chinezi, de azteci, de incasi si de indienii nord-americani, turcoazul a fost folosit in nenumarate feluri, toate incercand sa acceseze spatiul misterios al fortelor supranaturale. Mastile dedicate zeitatilor au fost incrustate cu turcoaze, la fel si statuile sau locasurile de cult, iar in ceremoniile mistice era omniprezent.

Multi credeau ca turcoazul este piatra universala, cea care facea posibila transcenderea si patrunderea in planurile superioare.

Culoarea cu puteri speciale

rochie_de_seara_turcoaz2rochie_de_seara_turcoaz3

Vezi si alte modele de rochii turcoaz aici

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/poarta-rochii-turcoaz-ca-sa-atragi-norocul/