fashiondays.ro

Rochie petrecuta pentru ocazii

rochie-petrecuta-pentru-ocazii-speciale1

Poti purta o rochie petrecuta la un eveniment special


În lumea modei totul se schimba cu viteza, iar ce este astazi o revelatie, maine poate fi un faux-pas. O rochie de ocazie petrecuta avantajeaza silueta, arata feminin si este practica, dar poate fi suficient de eleganta pentru a fi purtata la o ocazie speciala?

Te invit sa facem o scurta vizita in povestea rochiei petrecute si sa-i urmarim evolutia de-a lungul anilor.

Charles James si prima rochie petrecuta, numita Rochia Taxi


În anii 30, Charles James, geniul nebun al modei haute couture, a creat rochia pe care o femeie o poate imbraca fara nicio problema chiar si in taxi. Cu un fermoar care coboara ca un roller coaster de la gat pana la solduri, aceasta prima rochie petrecuta era conceputa de fapt ca o spirala care invaluia perfect trupul in cea mai moderna tinuta din acea vreme.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Clare McCardell a adus in atentia femeilor mondene, iubitoare de frumos, dar coplesite de responsabilitati, o versiune extrem de versatila a rochiei petrecute, care putea fi purtata fie peste un costum de baie, fie ca rochie de casa sau chiar ca rochie de seara, la evenimente speciale.

Diane Von Furstenberg popularizeaza un model senzational de rochie petrecuta


In anii 70, Diane Von Furstenberg a incercat un experiment: a perfectionat modelele de rochii de ocazie petrecute ale inaintasilor, adaugand un guler, maneci lungi, a accentuat talia si curbele, un seducator decolteu in V si o funda legata simplu la mijloc, in locul nasturilor sau capselor. Tinuta ei si-a facut aparitia intr-un moment perfect pentru femeile care-si doreau un look elegant, feminin si in acelasi timp suficient de sobru pentru stilul de viata modern, orientat spre cariera.

Rochia de care silueta ta se va indragosti

 

rochie-petrecuta-pentru-ocazii-speciale3rochie-petrecuta-pentru-ocazii-speciale2

Rochia de ocazie petrecuta reuseste cu mare usurinta sa se potriveasca foarte bine oricarei siluete, iar suprapunerea din fata si cordonul din talie accentueaza senzual formele, creandu-ti o forma ideala de clepsidra. In plus, exista si aspectul practic care iti salveaza minute pretioase din ritualul fiecarei dimineti sau al pregatirii pentru petrecere.

Exista si variante de rochii petrecute „false”, care pastreaza designul dar nu au deschidere in fata si se imbraca la fel ca rochiile obisnuite.

Flexibila si foarte generoasa cu bustul, punandu-l in valoare datorita decolteului in V, rochia parte peste parte se poate gasi intr-o multime de variante cromatice, cu imprimeu sau uni, din tesaturi fluide si de calitate. Accesorizata cu putine bijuterii discrete, un clutch delicat si pantofi cu toc, aproape orice model de rochie petrecuta devine tinuta ideala pentru o petrecere de cocktail, o cina romantica sau o iesire cu prietenii in oras. 

Rochii de ocazie oferta actualizata si preturile click aici

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/poti-purta-o-rochie-petrecuta-la-un-eveniment-special/