fashiondays.ro

Rochii scurte in fata si lungi in spate

rochie-scurta-in-fata-si-lunga-in-spate1

Povestea controversatelor rochii scurte in fata si lungi in spate


Din ce in ce mai popularele rochii scurte in fata si lungi in spate au de fapt un nume care poate va aminteste de faimoasa tunsoare care a facut furori in ultimele decenii ale secolului XX: mullet, sau cum ii spunea pe la noi, „cu chica” (freza mullet era considerata stil business in fata si gata de petrecere in spate).

La fel ca tunsoarea, rochia scurta in fata si lunga in spate este un trend foarte controversat printre iubitorii modei. Unii o considera o tinuta avantajoasa  pentru femeile de toate varstele, chiar si pentru cele care ezita sa se expuna prea mult intr-o fusta mini, pentru ca dezvaluie frumusetea picioarelor, camufland elegant soldurile si posteriorul. Altora li se pare ca rochia scurta in fata si lunga in spate e pur si simplu nehotarata, iar daca rochia pare nehotarata… de ce ai vrea sa o porti?

Cert este ca pe covorul rosu rochiile mullet sunt nelipsite de cativa ani, dar si mai interesant este ca le putem gasi originea nu in anii 80, ci chiar spre sfarsitul secolului XIX.

Rochiile mullet ale strabunicii si bunicii


Trendul a inceput de fapt in epoca victoriana cu niste rochii formale tivite in stil „coada de peste”. Partea din fata a rochiilor era plisata in asa fel incat stratul superior se termina mai sus decat cele inferioare, creand impresia de volum si iluzia unor forme mai senzuale.

Apoi, in nebunii ani 20 tivurile s-au scurtat in semn de revolta, iar rochiile mullet s-au numarat printre preferatele celor care voiau sa danseze neimpiedicate, la propriu, de vreo piesa vestimentara prea lunga.

Secolul XXI si modernele rochii scurte in fata si lungi in spate


rochie-scurta-in-fata-si-lunga-in-spate2rochie-scurta-in-fata-si-lunga-in-spate3

Freza asimetrica a anilor 80 a influentat- necunoscute sunt caile inspiratiei- vestimentatia inceputului noului mileniu, iar rochia mullet a devenit un adevarat trend. De la rochiile casual, de vara, pana la tinutele sofisticate pentru ocazii speciale, aceste rochii high-low se reinventeaza permanent intr-o diversitate de modele.

Exista rochii mullet cu o asimetrie abia vizibila, unele ale carui tiv pastreaza o linie continua si altele cu partea din spate coborand abrupt intr-un fel de trena de lungimi variate. Femeilor le plac pentru ca imprumuta ceva din dramatismul mantiilor de super erou, fiind in acelasi timp sexy si confortabile.

Chiar daca rochiile scurte in fata si lungi in spate nu se vor regasi si peste zece ani in nestatornicul univers al modei, acum este unul din cele mai apreciate, originale si controversate trenduri. Tu in ce tabara te afli?

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/ce-purtam/povestea-controversatelor-rochii-scurte-in-fata-si-lungi-in-spate/