dyfashion.ro

Tipuri de paltoane în top în sezonul rece

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_1

Ce fel de paltoane se poartă in acest an ?


Nelipsita piesă vestimentară în garderoba unei fashioniste, paltonul este o piesă de outerwear groasă, creată din lână, blană, stofă sau cașmir, pentru sezonul rece, sau pentru trecerea dintre iarnă și toamnă. Stilat și practic în același timp, este un must have pentru toamnă-iarnă.

Potrivit oricărei femei, indiferent de stilul pe care îl adoptă, paltonul îți poate satisface o sumedenie de gusturi în materie de fashion: lung, scurt, cambrat în talie sau oversized, cu accente de blană sau piele naturală, este un articol de vestimentație atât de versatil, încât îl vei putea purta la orice tip de ținută.

Iată ce modele și tipuri de paltoane sunt în top în sezonul acesta!

1. Paltoane lungi, elegante

 

Paltoanele lungi sunt o piesă vestimentară foarte elegantă care nu ar trebui să-ți lipsească în orice sezon rece, când frigul și vântul te fac să nu știi ce să mai pui pe tine.

Din stofă sau lână, cu încheietori alungite sau nasturi, sunt foarte practice și versatile. Clasice și deosebit de îndrăgite de designerii români și internaționali, paltoanele lungi au diverse croieli, cu linii asimetrice, în colțuri (stil rândunică), imprimeuri colorate sau gulere de blană.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_2

Cum poți purta paltoanele lungi?

Te poți baza pe un palton lung pentru că se potrivește la orice și e garantat că o să-ți țină cald pe vreme rece.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_3
Variantele lungi, care ajung la coapsă, sau până jos, merg cu orice tip de ținută, fie că este casual sau ținută business. Totuși, paltonul lung va arăta mereu cel mai bine cu o fustă creion (la birou) sau pantaloni lungi, pentru serile friguroase.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_4

Pentru un plus de eleganță, asortează paltonul lung cu o pereche de botine înalte, cu toc sau platformă.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_5


2. Paltoanele oversized, moderne și drepte

 

Anul acesta, podiumul a fost acaparat în totalitate de stilul supradimensionat. Paltonul nu scapă nici el acestui trend, astfel că nu rămâne loc de stat pe gânduri. Formele extra largi au dat tonul modei încă din anii 80 și trendul a fost încă de pe atunci extrem de iubit!

Modelul oversized este unul din cele mai moderne tipuri de paltoane, cu linii drepte care ți se vor potrivi perfect dacă ai o siluetă voluptoasă.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_6

Acest lucru se poate vedea și în colecțiile cu pulovere maxi sau chiar genți supradimensionate.

Poartă paltoanele oversized cu pantaloni strâmți sau fuste scurte, accesorizează-le cu tocuri groase, pătrate, și vei fi cu siguranță în centrul atenției!

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_7

Paltoanele oversized au fost foarte prezente pe podiumurile de modă de la New York Fashion Week, după cum prezintă și revista InStyle aici.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_8

3. Paltoane cloș, evazate, tip clopot


Noile croieli cambrate ale acestor paltoane subliniază talia în timp ce accentuează umerii și detaliile de efect.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_9
Inspirate din stilul vintage și croielile rochiilor pin-up ale anilor ’50, aceste modele de paltoane tip rochie se potrivesc oricărei siluete, pentru că adaugă forme acolo unde ele nu sunt, sau balansează proporțiile.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_10

Unul din cele mai frumoase croieli de paltoane de dama, paltoanele cloș, evidențiază talia in punctul ei cel mai subțire și îți oferă un look foarte feminin.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_11

4. Paltoanele trei sferturi, clasice


Dacă ești adepta unui look clasic-elegant care îți permite să fii gata rapid, paltoanele clasice trei sferturi sunt cele pe care trebuie să le ai la îndemână. Cu nasturi mari, rotunzi, sau găici alungite, poți opta să rămâi în registrul clasic-elegant purtând paltoane negre, gri sau albe, sau poți miza pe o pată de culoare stylish, cu un palton colorat.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_12

Poartă paltonul trei sferturi cu ghete sau botine de lungime medie, fustă midi sau pantaloni clasici. Este foarte ușor de accesorizat și asortat, fiind o piesă vestimentară care rămâne an de an în tendințe.
tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_13

5. Paltoanele scurte, chic


Îți place să porți teniși la palton și ești deseori cea mai sporty dintre prietenele tale? Paltoanele scurte sunt casual și sunt opțiunea care ți se potrivește ca o mănușă. Paltonul scurt e preferat de femeile foarte active, care au un ritm agitat de susținut, dar care nu își doresc să neglijeze aspectul vestimentar chic.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_14

Le poți transforma în piese elegante dacă decizi să le porți cu pantofi stiletto sau botine cu platformă, cămașă sau bluză din voal. Dacă îți dorești să rămâi în zona casual, o pereche de jeans sau pantaloni mulați și un pulover comod îți pot salva cu succes câteva zeci de minute de nehotărâre.

6. Paltoane cu imprimeuri grafice și animal print, de lux


Paltoanele de damă cu animal print sunt printre piesele cele mai sofisticate pe care trebuie să le ai în garderobă dacă vrei să faci senzație la un eveniment. Îndrăznețe și captivante cu pattern-uri și imprimeuri deosebite, paltoanele cu animal print de lux nu pot fi purtate de oricine.
tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_15

Atitudinea este cea care se ocupă de completarea unei ținute, astfel că dacă îți place să ieși în evidență și să dai tonul în materie de eleganță, paltonul cu imprimeu animal print e un must în dressingul tău!

Accesorizează paltonul cu animal print și imprimeuri colorate cu ghete sau botine simple, fără alte imprimeuri, broderii sau culori tari. Paltonul va atrage foarte mult atenția asupra lui, astfel că nu este nevoie să îți încarci outfitul cu alte detalii de efect.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_16

 

7. Paltonul cu motive românești


Paltonul tradițional românesc este unul dintre paltoanele clasice, deosebit de îndrăgit de către fashioniste. Broderia cu motive tradiționale ne amintește de modelele hippie, colorate, cu ajutorul cărora putem face impresie la diverse evenimente.
tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_17
Având în vedere broderia cusută în detaliu, cu accente și finisaje deosebite, poartă pardesiul tradițional românesc cu pantaloni drepți, bluze simple și ghete cu toc pătrat, de mărime medie.


8. Paltoane stil army, militar


Stilul army este în tendințe și se bucură de un mare succes în fiecare sezon. Cu câteva accente precum nasturii din metal sau liniile gulerului army, paltonul militar poate fi purtat chiar și în culori aprinse precum roșu sau albastru și rămâne o piesă de referință.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_18

Poți transforma paltonul army într-un palton elegant menit să atragă toate privirile dacă îl accesorizezi ca atare. O pereche de pantofi stiletto îți vor fi de mare ajutor în acest caz sau o pereche de cizme lungi, mulate, din piele întoarsă.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_19

Poți schimba întreaga alură a outfitului dacă optezi pentru încălțăminte cu talpă joasă și o eșarfă casual.


9. Paltoane cu guler de blană


Din gama de  paltoane elegante care nu vor ieși niciodată din tendințe, regăsim paltoanele de damă cu guler de blană. Purtate îndeosebi la birou sau la întâlnirile de business, au puterea de a schimba o ținută formală într-una de efect.
tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_20
Gulerul de blană este cel care transformă întreaga ținută, prin eleganța pe care o conferă. Poartă-l cu cizme sau ghete din piele lăcuită, cu toc înalt dar gros și accesorizează-l cu o geantă clasică, din piele naturală.

tipuri_de_paltoane_in_top_in_sezonul_2017_21

Ama Fashion îți propune pentru sezonul 2017 o nouă colecție de modele de paltoane din care să te inspiri pentru garderoba ta!

Sursa articol:
https://www.amafashion.ro/blog/tendinte-paltoane-dama/