dyfashion.ro

Cum iti alegi rochia pentru botez?

cum-iti-alegi-rochia-de-botez-1

Cum iti alegi rochia pentru botez si ce tinute sa eviti la un astfel de eveniment


Venirea unui copil pe lume este o bucurie pentru orice familie, iar cel mic se bucura, de obicei, de intreaga atentie a celor din jur, indiferent ca e vorba de rude, prieteni, vecini sau simple cunostinte. Urmatorul pas important, la scurt timp dupa ce proaspetii parinti s-au obisnuit cu noul membru al familiei, este organizarea botezului, care presupune atat slujba religioasa, dar si marea petrecere data in cinstea bebelusului.

Chiar daca inca nu ai fost invitata la niciun botez pana acum, desi este putin probabil acest lucru, cu siguranta, la un moment dat, vei fi. Ca orice eveniment de amploare, participarea la o petrecere de botez presupune sa te gandesti din timp mai ales la tinuta de botez pe care o vei purta, pe langa altele. Avand in vedere ca vrei sa arati bine, dar si sa te potrivesti cu natura evenimentului, nu lasa pe ultima suta de metri alegerea celei mai bune tinute

cum-iti-alegi-rochia-de-botez-2cum-iti-alegi-rochia-de-botez-3

 

Cum iti alegi tinuta pentru botez


O petrecere de botez este ocazia cu care poti imbraca una dintre cele mai frumoase tinute din sifonier sau, dimpotriva, prilejul cu care sa iti cumperi o rochie de botez noua, care sa iti infrumuseteze garderoba. Chiar daca botezul este un eveniment formal, nu trebuie sa exagerezi cu seriozitatea tinutei, ci trebuie sa alegi una care sa emane veselie.

Prima decizie importanta pe care o ai de luat este cu privire la ce vei purta, la alegere, dintre rochie de botez , fusta si pantaloni pentru ca oricare dintre acestea poate fi o varianta buna cand mergi la un botez.

Poti alege sa porti croieli vintage sau pasteluri, deoarece acestea sunt in ton cu evenimentul si iti garanteaza o aparitie demna de a fi remarcata in sens pozitiv.
cum-iti-alegi-rochia-de-botez-4cum-iti-alegi-rochia-de-botez-5
Lungimea rochiei alege-o in functie de preferinte, deoarece este potrivita atat o rochie lunga, pana in pamant, dar si una pana la genunchi.

Ca sa te simti confortabil, poti alege sa porti niste tocuri medii, astfel incat sa nu intampini probleme cand mergi si sa dansezi fara sa simti ca vrei sa te descalti dupa doar cateva ore. In plus, fiind vorba despre un botez, sunt mari sanse ca la petrecere sa fie prezenti si copii, asa ca o pereche de pantofi cu tocuri inalte nu ar fi cea mai inteleapta alegere daca vrei sa te joci cu acestia.

Ce tinute sa eviti la un botez


Nu exagera cu tinuta de botez pe care urmeaza sa o imbraci. Nu alege cea mai stralucitoare sau cea mai eleganta rochie din magazin pentru ca nu este recomandat sa porti ceva care sa o eclipseze pe mama copilului sau pe nasa acestuia. Personajul principal este, desigur, bebelusul, dar urmatoarele cele mai importante persoane sunt mama si nasa.

De asemenea, nu alege sa imbraci obiecte vestimentare indecente sau vulgare, adica foarte transparente, cu decolteu extrem de adanc sau care sunt prea scurte. Acestea nu doar ca te vor incomoda cand mergi sau cand dansezi, dar mai ales vor atrage priviri acuzatoare din partea celorlalti participanti la eveniment, lucru pe care probabil nu ti-l doresti. Nu trebuie sa fii o prezenta extravaganta ca sa iesi in evidenta in mod placut, ci sa te faci remarcata prin bun gust si simplitate.

Chiar daca vrei sa te simti comod si sa poti dansa toata noaptea, nu participa totusi la un botez imbracata in blugi sau in pantaloni scurti si incaltata in pantofi sport. Petrecerea de botez este un eveniment deosebit si care nu are loc in fiecare zi, asa ca arata ca impartasesti bucuria parintilor purtand o tinuta demna de aceasta ocazie, care sa nu fie chiar aceeasi cu cea pe care o porti atunci cand mergi la plimbare in parc.

Pe aceiasi tema:
http://www.magazinuniversal.net/2019/10/rochia-de-nasa-alegerea-si-accesorizarea.html
http://www.magazinuniversal.net/2019/10/variante-de-tinute-pentru-botez.html

Sursa articol:
https://missgrey.ro/blog/rochii-elegante/rochii-de-botez-alegerea-corecta/