Rochii în funcție de ocazia specială

Rochii în funcție de ocazia specială

Rochiile perfecte în funcție de ocazia specială la care participi


Fiecare ocazie are propriul cod vestimentar, iar evenimentele nu fac excepție de la regulă. Stresul alegerii rochiei perfecte poate fi mare, mai ales dacă încă nu știi care sunt ținutele care te avantajează cel mai mult. Află cum să te îmbraci dacă participi la un botez, la o nuntă sau la cununia civilă, la baluri și gale sau la petreceri aniversare și scapă de grija ținutei!

1. Rochii de ocazie pentru o nuntă cu stil


Cu toții am participat cel puțin o dată la o nuntă, fie că am vrut să fim aproape de familie, prieteni sau colegi în aceste clipe minunate. Pentru a te decide care este rochia potrivită pentru tine, informează-te cu privire la locația evenimentului, numărul de participanți și momentul zilei.
Rochie roz de nuntă din tulle

Dacă evenimentul va fi unul cu mulți invitați, atunci poți să alegi o rochie de ocazie sofosticată, asimetrică, în culori tari și solide sau poți opta pentru o rochie vaporoasă, plină de dinamism, din voal sau tulle.

Rochie de nuntă asimetrică grena

Pentru un look festiv, alege rochii de nuntă din tafta sau satin, în culori solide și strălucitoare, cu broderii atent lucrate.

Rochie de nuntă din tafta cu broderie


2. Rochii de ocazie pentru botez


Botezul este o ocazie plină de veselie și speranță, iar ținuta ta trebuie să reflecte bucuria momentului! Spre deosebire de ținuta de nuntă, rochia de botez poate să fie mai puțin formală, în stilul celei de cocktail. Poți alege rochii elegante în culori vii, inedite și rochii de ocazie scurte sau midi, până la genunchi.
Rochie roșie elegantă în cloș

Alege rochii lejere în partea de jos pentru a te putea mișca în voie în cazul în care știi că vei juca un rol în ceremonia de botez sau dacă îi vei ajuta pe părinți cu găzduirea evenimentului. Rochiile cu decolteu nu sunt potrivite pentru această ocazie, mai ales dacă participi și la ceremonia din Biserică. Pentru un look classy, alege rochii cu aplicații în partea superioară, cu guler tip bărcuță sau chiar volane.

Rochie vaporoasă cu volane piersică

3. Rochii pentru cununia civilă


Dacă ai fost invitată să participi la o cununie civilă, atunci probabil ai început să-ți cauți rochia perfectă deja. În funcție de locația evenimentului și numărul de invitați, alege o rochie lungă din dantelă sau una scurtă cu paiete sau fir metalic.
Rochie elegantă midi cu mâneca scurtă și umerii căzuți

Dacă vei participa doar la cununia civilă sau la o petrecere restrânsă, poți alege o rochie elegantă, dar chic, până la genunchi sau chiar mai scurtă. Dacă alegi să porți culori deschise, nu uita să te asiguri că mireasa nu va purta o culoare asemănătoare!

Pentru cununiile civile sunt potrivite și rochiile elegante de zi, cu modele florale, geometrice sau chiar și ținutele cu modele tradiționale.

Rochie de seară mulată roz metalic
 

4. Rochii de ocazie și ținute de nuntă pentru nașe


Indiferent dacă că vei fi nașă la nuntă sau la botez, importanța ocaziei nu trebuie să treacă neremarcată! Celebrează mult așteptatul evenimentul și bucură-te de fiecare clipă petrecută alături de cei dragi în momentele importante ale vieții lor. Alege o rochie elegantă de ocazie cu broderie pentru un o apariție elegantă și sofisticată sau o rochie cu aplicații florale și nu vei da greș!

Rochie de nașă cu broderie aplicată manual

Dacă îți dorești o rochie de ocazie simplă, într-o singură culoare, atunci poți opta pentru o nuanță puternică și jovială, precum roz, corai sau portocaliu. Compensează lipsa modelului printr-o croială bine structurată, care să urmeze liniile naturale ale corpului, dintr-un material premium.
Rochie roz fara mâneci

5. Rochie de nuntă pentru mama mirilor


Mirii nu sunt singurele persoane emoționate la nuntă! Părinții miresei trăiesc și ei clipe intense alături de tinerii însurăței. Dacă fiica ta este fericita mireasă, atunci în calitate de mamă, vei avea nevoie de o rochie elegantă de ocazie, în care să te simți confortabil. Pune-ți stilul în valoare cu siluete confortabile, fie că te pregătești să fii soacra mare sau mică!

Iată câteva modele de rochii de ocazie potrivite pentru femei peste 40 de ani:

Rochie de seară neagră pentru cununia civilă

Alege o rochie de ocazie în culori solide, pe care să o accesorizezi cu cele mai frumoase bijuterii. Dacă ești o persoană conservatoare, atunci poți miza pe o o ținută rafinată, cu o croială lejeră cu volane și mâneci 3/4.

Iar dacă îți place să te îmbraci în culori pastelate, poți încerca o rochie cu aspect metalizat sau cu un model cu sclipici sau paiete.

Rochie conică roz pentru petrecerea de nuntă

Nu uita de accesorii! Un colier frumos și o pereche de pantofi stiletto pot scoate din anonimat orice ținută.
Rochie elegantă neagră pentru mama miresei

6. Rochii pentru domnișoare de onoare


Dacă vei fi domnișoară de onoare, atunci presiunea de a găsi rochia perfectă este de două ori mai mare! Nu te panica, stiliștii AMA Fashion au soluția perfectă pentru tine: rochii din tulle, cu broderii din dantelă, în culori complementare cu rochia miresei. Nu vei putea purta rochii simple, albe sau crem deoarece vei eclipsa mireasa, însă poți purta rochii cu accente de culoare, care se potrivesc cu ocazia.

Rochie de ocazie bleumarin cu bej, cu peplum
În funcție de nuntă, poți alege fuste scurte, până la genunchi sau chiar rochii lungi, până în pământ. Sfătuiește-te cu mireasa înainte să te decizi deoarece s-ar putea să fii condiționată în alegerea culorilor.
Rochie lungă bej cu albastru pentru domnișoară de onoare

Dacă nunta este una mai restrânsă, atunci poți alege o rochie mai scurtă, din materiale feminine, cu volane sau aplicații speciale.

Rochie elegantă cu volane pentru domnișoare de onoare

7. Rochii pentru gale și evenimente speciale


Dacă ai avut norocul de a fi invitată la o gală caritabilă sau la un eveniment cu dress code Black Tie, atunci simte-te liberă să alegi rochii lungi, sofisticate și pline eleganță, în culori tari. Dacă rochia are un decolteu larg sau corset, nu uita să îți prinzi părul pentru un efect elegant.
Rochie lungă neagră de gală din tulle

8. Rochii de cocktail party


Evenimentele tip cocktail au loc după-amiaza sau seara devreme și durează în jur de 2 sau 3 ore, așadar poți alege o rochie elegantă midi, până la genunchi, de zi sau de ocazie. Optează pentru o rochie pe lângă corp sau evazată, cu croială lejeră, în care te poți simți în largul tău.

Rochie neagră pictată manual pentru cocktail

Poți alege rochii de zi cu modele florale pictate manual, geometrice sau baroc, dar și rochii simple, în culori pastelate. Nu uita să le accesorizezi cu un plic oversized pentru un plus de eleganță!
Rochie bleumarin cu imprimeu floral fara mâneci

Scurtă sau puțin mai lungă, în funcție de cât de mult crezi că vei sta pe ringul de dans, rochia aleasă poate fi una de ocazie sau pur și simplu o rochie simplă, clasică de seară, din tricot, dantelă sau stofă. Acest lucru va fi determinat, în mare parte, de pretențiile clubului în care îți vei petrece noaptea.

Stiliștii recomandă rochii cu fustă tulle și corset sau rochițe cu inserții de dantelă pentru o apariție șic!
Rochie de ocazie scurtă cu tull

Sursa articol:
https://www.amafashion.ro/blog/tendinte-rochii-de-seara/

Trimiteți un comentariu

Please Select Embedded Mode To Show The Comment System.*

Mai nouă Mai veche